dijous, 18 de setembre del 2014

Els relats en vers de Patrici Gil

Benicarló és ciutat de poetes, i la llista creix amb una nova veu, la de Patrici Gil, que publica el seu primer llibre, "Relats en vers", una obra que pren temes com la reivindació social i la reivindació del territori: la poesia com a crit de guerra.

Des de fa temps els poemes de Patrici Gil éren coneguts a Benicarló i comarca. Calia trobar-los en la pissarra del Bambú, la cafeteria que regenta al davant del Convent de Sant Francesc de la ciutat cadufera. O bé escoltar-los en el Tríptic, l'espectacle poètico-musical en el qual Gil hi participa. Ara, finalment i animat per la bona resposta del públic, ha aplegat part de la seua creació literària en "Relats en vers", un llibre que veu la llum amb el final de l'estiu.

Els poemes que formen aquests "Relats en vers" empren un vocabulari quotidià, casolà. A través de la rima, estrofes de quatre versos i un ritme gairebé musical, Patrici Gil recórre el seu territori més immediat, s'indigna cap les injustícies i sent la nostàlgia del passat. Com ell mateix assenyala, "la quotidanitat és l'eina cabdal", la relació amb la gent, la natura -crua i tendra-, els quefers. Així, hi trobem poemes com "Pastora", dedicat a la maquis de Vallibona Teresa Pla, d'altres com "Benicarló", "Irta" o "Garrofers" ens dibuixen el paisatge del vell Maestrat. Un dels més reeixits i dels favorits de l'autor, "Gat", per la seua banda, tracta de la recerca de la veritable llar.

Mentre prepara la presentació que tindrà lloc a la tardor, podreu veure la poesia de Patrici Gil en la propera representació de "Tríptic: paraula i música", juntament a Alícia Coscollano i Enrique Cornelles. Serà al local de la Penya Setrill de Benicarló el divendres 26 de setembre, a partir de les 20 hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada