dijous, 18 de desembre del 2014

"El llibre d'algú que trenca soles". La Línea del horizonte parla de "Mango con pimienta" d'Ángel Martínez Bermejo

"La Línea del horizonte" és un blog col·lectiu que es defineix com un espai que posa en comú "tots els punts de vista que ajudin a convertir el viatge en una experiència única i diferent". Perquè el fet de recórrer el món pot donar peu a vivències tan especials que fins i tot siguin bon material literari, com és el cas de "Mango con pimienta", el llibre d'Ángel Martínez Bermejo, guanyador del "Ciutat de Benicàssim" i ressenyat en aquesta pàgina per Ricardo Martínez Llorca.

L'obra s'ambienta en l'estada (l'aventura) de l'autor durant uns dies a l'estat indi de Kerala, "potser la regió més amable" del país. Com exposa l'article, Martínez Bermejo s'expressa de manera plana, sense prejudicis, de manera que "Mango con pimienta és un relat honest, sense intencions d'impressionar amb recursos fàcils, el resultat d'algú que sap que viatjar no és caure en les xarxes monumentals dels espais mítics o dels homes aclaparadors per la seva conversa. És el llibre d'algú que trenca soles, que segueix la ruta paral·lela, quatre quilòmetres més enllà, de la transitada pels turistes, amb els fenòmens tan enutjosos que poden provocar. On li serà permès conèixer. I el que ell coneix, i ens transmet", assenyala Martínez Llorca.

També destaca les dades i les contextualitzacions històriques, geogràfiques i socials que fa el viatger-narrador al llarg del seu periple-narració que atorga la importància a aquests personatges secundaris que ningú veu però que la seva conversa és fonamental per entendre el lloc que visitem.

La ressenya sencera de "Mango con pimienta. Un viaje a Kerala" a "La Línea del horizonte" es pot llegir clicant aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada