divendres, 20 de febrer del 2015

Ángel Martínez Bermejo parla de "Mango con pimienta" a Ràdio Euskadi

La Casa de la Palabra és un programa de Ràdio Euskadi en el que el presentador, Roge Blasco, conversa amb els protagonistes que han viscut grans aventures. Viatges, solidaritat i humanitat són els elements fonamentals d'un espai que ha comptat aquesta setmana amb la participació del periodista Ángel Martínez Bermejo arran de la publicació de "Mango con pimienta", el personal recorregut per l'estat indi de Kerala que li va valdre el Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim, i que podeu escoltar en aquest podcast.


A més a més de la ràdio, en Roge Blasco també hi fa menció al seu blog del mitjà basc, denominat El blog de Roge. En l'entrada "Kerala tierra dulce con desarrollo social", hi recupera i posa per escrit un sumari d'allò més curiós i impactant de l'entrevista. Així, coneixem la intrèpida biografia del periodista madrileny, qui ha visitat més de cent països i ha viscut experiències com navegar el riu Niger durant un mes. En el cas de "Mango con pimienta", Martínez Bermejo va escollir Kerala després de la impressió que va tindre al seu primer viatge al subcontinent: "Le llamó la atención las diferencias que encontró con el resto del país. Hay más mujeres que hombres porque no se aplica el aborto selectivo ni el infanticidio femenino. En la calle casi no hay basura. Se lee mucho el periódico, el diario que publican en el idioma local es el cuarto más leído de India. Los niños no trabajan ni piden en la calle. Kerala tiene una tasa de alfabetización y una esperanza de vida comparable a muchos países occidentales", explica el blog.

“Mango con pimienta” más que una narración literaria, es un reportaje o una serie de reportajes en donde se abarcan diferentes aspectos históricos, sociales, culturales y paisajísticos de Kerala. 

Podeu llegir l'entrada sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada