dilluns, 9 de febrer del 2015

Preparant novetats: "Celebració" de Vicent Torres


La primera de les propostes literàries que estem enllestint per a Sant Jordi és poètica i arriba des de Picassent, a la comarca de l'Horta Sud. Amb "Celebració", el filòleg i professor Vicent Torres ha guanyat el darrer Premi de Poesia "Jaume Bru i Vidal" Ciutat de Sagunt amb una obra que, tot aplegant 33 composicions, forma una unitat en la qual el poeta canta -celebra- tot allò que ha marcat i marca la seua realitat vital. 

Així, és una celebració, tal com indica el títol, a la vida, a la poesia, al misteri, a la llum, a l'estima… en una paraula: a la bellesa que brolla a la besllum de la natura i l'ésser humà i que no sempre desxifrem. Amb un llenguatge senzillament i cuidadosa líric, el poeta mostra la dificultat de viure plenament, i és justament aquí, on surt i es fa palesa la condició humana, amb els seus anhels i els seus silencis, mai allunyada d’un camí de fracàs.

"Celebració" serà la quarta publicació poètica del picassentí, després de "Quan indagues l'instant" (1994), "La mar i els blaus" (2013) i "Poemes de la llum" (2014), premi Marc Granell-Vila d'Almussafes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada