divendres, 20 de març del 2015

Preparant novetats: "El misteri de la capsa magnètica" de Maria Lluïsa Amorós


"El misteri de la capsa magnètica" és la darrera novel·la juvenil de la reusenca Maria Lluïsa Amorós. Un relat d'aventures i amistat que es presentarà el proper dimarts 24 de març a les 20 hores a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus, amb la participació de l'escriptor Magí Sunyer.


Ha començat el bon temps a la vall voltada de muntanyes. En Max, la Barbara i els seus amics inicien els dies d’estiu amb la rutina habitual de les vacances, però un fet diferent ho canviarà tot: la vella Kornelia ha tornat a l’antiga casa del poble. Una clau que la Barbara ha trobat al peu del balcó i les estranyes paraules que l’anciana els diu quan van a tornar-l’hi farà que la Barbara vulgui esbrinar quin secret amaga la misteriosa senyora Fankhauser. Acompanyada de l’Anita o d’en Max iniciarà la investigació: preguntaran als més vells, entraran a la casa abandonada, descobriran llibres amb fórmules fetilleres, visitaran els antiquaris de Berna, fins que una nit la Barbara arriba a veure coses que no s’acaba de creure.

Maria Lluïsa Amorós (Reus, 1954). La literatura sempre ha estat present en la seva vida. Va estudiar Filosofia i Lletres i Filologia Catalana. És catedràtica de Llengua Catalana i Literatura i fa classes en un institut a Reus. És autora de narrativa infantil i juvenil i ha publicat, entre altres, "Aquella tardor amb Leprechaun", "Dietari secret", "D’on véns, Jan?" Ha estat traduïda al castellà i ha obtingut un premi Vaixell de Vapor. També s’ha dedicat a la novel·la per a adults: "Els til·lers de Mostar" (1996), "Vora el llac" (1999) i "Un glop de calvados" (2003).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada