dilluns, 23 de març del 2015

Preparant novetats: "Més que meló!" d'Andreu Mut i Abel Jiménez

Més que meló! és fruit (amb òbvia redundància) d’una tornada a la terra. Els vint-i-cinc poemes il·lustrats que trobareu ací són un seguici de tots aquells regals saborosos que la natura i la suor de la nostra gent ens porta a la boca des que les taronges tardanes desapareixen dels camps de la terreta, just abans que comence la primavera, fins que les mandarines primerenques ens avisen que l’estiu ja s’ha acabat. Així, doncs, en Més que meló! teniu un cabasset ple de dibuixos i versos satírics, embolicats en humor valencià, per tal que ompliu els vostres ulls amb coses rodonetes, dolces i ben sucoses… Bon profit i llepeu-vos els dits!

Podreu veure la primera mostra aquest dimecres 25 de març a la Casa de la Paraula de Dénia, a partir de les 20 hores, en una presentació que comptarà amb la participació d'Artur Ruiz i la música de Nono Cervera.


Els creadors de Més que meló! són el poeta Andreu Mut i l'il·lustrador Abel Jiménez. Mut es defineix com la punxa que se li va quedar clavada al seu padrí, el boticari d’Ondara, quan es va mudar al seu nínxol en la partida Alfatares sense haver tingut cap nét que es diguera com ell. Així, l’adopció d’aquest pseudònim és una espècie de reconeixement, un quasihomenatge, a la primera persona que va estendre la seua imaginació infantil més enllà “del que tocava” amb succeïts, reals o inventats, amb les seues contarelles i molts, potser massa, acudits de vell. Durant tots aquests anys ha recitat els seus versets en certàmens amateurs de tot tipus i, sobretot, en festivals menudets, bars, locals d’associacions diverses, ateneus o qualsevol lloc on hi hagués una barra susceptible de servir begudes alcohòliques de poca o molta graduació. L’any 2013 va publicar Bunyol sense forat, un recull de versos humorístics al voltant del bon menjar i el mal beure. Per la seua banda, Abel Jiménez va començar la seua dedicació artística fa uns vuit anys, tres o quatre de forma professional. Ha treballat per a Anorak Magazine, BubbleMag i Kireei, també per a Publications for Pleasure. Ha participat en exposicions col·lectives i n’ha fet una d’individual que es deia “Lo Country”. És coeditor a Paiorfa, una editorial de fanzines i publicacions destinades als més menuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada