dilluns, 16 de març del 2015

"Un testimonio fidedigno, de gran valor documental e histórico". El blog La retina del sabio parla del llibre fotogràfic de Pista Hitz

José Manuel Torres és l'autor del blog La retina del sabio, que tracta tant l'art de la fotografia com escrits literaris. Ha publicat una breu ressenya de "Pista Hitz, la mirada d'un enginyer", després, tal com comenta, d'acudir a una conferència dels seus dos autors, Albert Curto i Laura Tienda, de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre.

En aquest llibre, el primer de la col·lecció "Finestres al passat", Curto i Tienda van identificar una sèrie de fotografies que va realitzar l'enginyer suís Pista Hitz durant la seua estada professional al Delta de l'Ebre, i on va retratar a la societat ebrenca de la seua època, ara fa gairebé un segle.

Per a Torres, "llama la atención de Hitz por las labores agrícolas, la pesca y la navegación en el Ebro. La visión y la calidad de las fotos de interés profesional del ingeniero son semejantes a las del resto. En fin que con este tipo de imágenes se tiene un testimonio fidedigno, de gran valor documental e histórico".

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada