dimarts, 26 de maig del 2015

Entrevista a Joaquim Espinós, autor de "Material fotogràfic"

Tot aprofitant la pròxima presentació de "Material fotogràfic" a Alcoi aquest dijous 28 de maig, l'autor Joaquim Espinós ha estat entrevistat per l'escriptor Francesc Gisbert al diari digital Ara Multimèdia. En la conversa, Espinós ha exposat la gènesi d'aquest projecte que novel·la per primer cop un fet històric tan interessant com desconegut: l'emigració dels valencians als Estats Units a les primeries del segle passat, que es va donar sobretot a les Comarques Centrals, com per exemple al poble d'Espinós, Benilloba, al Comtat.

"És un tema molt potent, que lliga la nostra història amb la gran història occidental", comenta l'autor, el qual tambe confia en "mitigar el déficit de coneixement de la pròpia història dels valencians". Pel que fa al relat, "Material fotogràfic" són les vivències de tres joves, Ramon, Manel i Hèctor, que creuen l'Atlàntic a la recerca d'una vida millor.

He procurat centrar en ells la trama més que no en els aspectes externs de l'aventura americana, que ja tenim molt vistos. Inevitablement he hagut de parlar de la misèria al poble, de les penalitats del viatge, del xoc cultural en arribar a Nova York, de la duresa de la feina, tot això que hem vist en tantes pel·lícules, però procurant que l'important fóra la manera en què ells ho vivien.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada