divendres, 19 de juny del 2015

"Aquí no hay quien lea". El Diari de Tarragona fa una crònica de les presentacions de "1937" i "Dirk, dixit!"

El passat dimarts, dos autors tarragonins presentaven les seues obres al Campus Catalunya, Joaquim Biendicho amb la reedició de "1937" i Àngel-O. Brunet amb "Dirk, dixit!". Les dues formen part de la proposta d'Onada Educació per la Literatura Km 0 al Camp de Tarragona, que pretén apropar els escriptors i escriptores del territori a les aules amb un seguit de lectures que enganxen el lector i aporten valors i amb el suport de material didàctic. Biendicho i Brunet s'hi sumen a un grup d'autors com ara Margarida Aritzeta, Maria Lluïsa Amorós i Jordi Tiñena, qui també són presents a la col·lecció juvenil Maremàgnum.

D'aquesta doble presentació n'ha deixat crònica Carlos Izquierdo per al Diari de Tarragona. Sota el televisiu títol de "Aquí no hay quien lea", tot fent referència al repte de promoure la literatura de casa entre el públic, especialment entre l'estudiantat.

Pel que fa a les novel·les presentades, a "1937" recull les paraules de l'autor, qui va assenyalar que "va costar molt escriure-la. Sabia molt bé el que no volia, però quan hi escric sempre hi dubto". Al remat, Biendicho apunta que la seua novel·la se centre en el "duríssim treball del pagès en l'època (de la Guerra Civil); d'una família que només pretén sobreviure" enmig d'un país i d'un ambient enrarits per "l'hostilitat i la irrealitat".

Ben diferent és la novetat d'Àngel-O. Brunet, concebuda com si fòra un guió de cinema que va partir d'un treball de recerca sobre la matèria obscura. "Allò em va donar peu a fantasejar amb realitats paral·leles i gaudir-ne moltíssim amb la seua escriptura", explicava l'autor de "Dirk, dixit!".

Podeu llegir l'article de Carlos Izquierdo tot clicant ací o a la imatge inferior. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada