dimarts, 16 de juny del 2015

"Una invitació en tota regla a confiar en la força de la paraula". Enric Sanç parla del nou poemari d'Aina Garcia Carbó, "Rere la paraula"

Aina Garcia Carbó és una nova veu de la poesia valenciana, que aquest dissabte estrena el seu primer llibre, "Rere la paraula", a la Llibreria Babel de Castelló. Tot aprofitant aquesta estrena, el crític Enric Sanç ha publicat una ressenya sobre una obra que esdevé el recorregut del dia -clar i lluminós en contraposició a l'obscuritat nocturna- com palesen les tres parts de la mateixa: Alba, Migdia i Crepuscle, amb els quals Garcia Carbó exposa les seues experiències vitals, marcades per un fet tràgic. Són, com exposa Sanç, "dinou poemes completen aquest recull catàrtic, on l’autora es buida de paraules per omplir el full en blanc de records, etapes vitals i sobretot del dol per la mort del seu pare i guia espiritual, el gran poeta i inestimable persona, Manel Garcia Grau."

Comptat i debatut, la poeta ens mostra l’únic camí que dóna la vida: l’amor, la fidelitat i la justícia. Car Garcia Carbó vol que ens fixem en la força de la llavor, una llavor que és capaç de germinar, créixer i produir espigues ben granades. És una invitació en tota regla a confiar en la força de la paraula. En l’herència rebuda.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada