divendres, 18 de setembre del 2015

"Ball de màscares". El País parla de "La comèdia dels quatre quadres" de Núria Casado

Amb "La comèdia dels quatre quadres", la lleidatana Núria Casado va obtindre el Premi Pepe Alba Ciutat de Sagunt, un dels guardons de referència pel que fa a la dramatúrgia en valencià. A través d'aquestes quatre escenes, Casado enfronta a dos personatges, Ella i Ell, que es retroben en diversos moments de la seua vida, amb l'escenari com a escenari d'aquest metateatre.

L'obra ha estat ressenyada per Francesc Foguet en un article publicat a l'edició catalana d'El País. Sota el títol de "Ball de màscares", hi posa el punts positius -també algun altre a millorar, segons el seu parer- de "La comèdia dels quatre quadres", un text que reflexiona sobre el mitjà teatral. Hi destaca, per exemple, un inici "impactant, un duel verbal d'alta tensió", o les continues referències a altres arts: la música, la literatura, la pintura, amb Marc Chagall present a la mateixa coberta.

Casado hi juga contínuament amb els replecs literaris, teatrals, artístics que —com a subtext o com a perspectiva plàstica— suggereixen lectures possibles a l’espectador còmplice. Ben escrita i construïda, amb tocs d’ironia i humor, la seva comèdia sobre el món del teatre, sobre les màscares que hi habiten, incorpora també col·lateralment llenguatges afins com la dansa o el circ.

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada