divendres, 25 de setembre del 2015

"Diàleg amb el pare". Josep San Abdón parla de "Rere la paraula" d'Aina Garcia Carbó

Amb "Rere la paraula", la castellonenca Aina Garcia Carbó publicava a la passada primavera el seu primer llibre, un poemari que recull les seues experiències vitals marcades per la mort del pare, el reconegut escriptor Manel Garcia Grau. L'obra ha rebut la ressenya del crític Josep San Abdón, apareguda al seu blog Converses i lectures.

"Rere la paraula" es composa de tres parts, l'Alba, el Migdia i el Crepuscle, encara que el to poètic segueix el camí invers, de la foscor fins a la llum, de les "tenebres a que ha estat sotmesa la seua vida" a "un cant a la vida i una invitació a l'optimisme". Un periple que l'autora realitza acompanyada dels versos de son pare.

Malgrat que conté alguns poemes d’una profunda tristesa, és també una invitació a tornar a renàixer després dels cops grossos que dóna la vida. Aina Garcia Carbó ho fa arreplegant el testimoni del seu pare, seguint a través dels seus versos les seues ensenyances humanes i poètiques, - dos fets inseparables en la seua obra -. És un llibre que conté alguns poemes d’una gran qualitat, que transmeten unes emocions profundes i auguren una brillant carrera poètica. 

La ressenya sencera es pot llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada