dimarts, 8 de setembre del 2015

El poemari "Ciutat, dies insòlits" vist per Emili Piera

CIUTAT DIES INSÒLITS -VIA- (COB)El periodista i escriptor Emili Piera ha dedicat una ressenya al poemari "Ciutat, dies insòlits" de Francesc Viadel, publicat al diari Levante-EMV, en el qual hi exposa la visió que el poeta d'Algemesí hi fa sobre la ciutat de València (o qualsevol altra ciutat) i la força lírica que hi desplega en aquest llibre reconegut amb premi Vila de Puçol.

"Ciutat, dies insòlits" es un poemario que golpea, un lamento profético, un canto feroz y poderoso y aunque avance brincando sobre piedras y lugares yermos, tiene una piadosa querencia por los rostros devastados de la ciudad –en los que se reconoce el poeta– contemplados como un paisaje de orín y ruina. No suena muy animoso, pero la culpa no es de Viadel, sino de mis palabras: es difícil transmitir hechos poéticos, es más fácil leerlos.

Piera ubica Viadel en la línia de Dámaso Alonso i Allen Ginsberg per la qualitat social i reveladora dels versos, també en la de Max Aub com a exiliat que es despega d'una València retratada "como bote de refresco vacío y luminoso, pateado por una pandilla."

Podeu llegir la ressenya sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada