dimecres, 21 d’octubre del 2015

Les obres d'Onada hi seran presents a les X Jornades de les Lletres Ebrenques


Entre el 21 i el 24 d'octubre, la literatura del sud de Catalunya té la seua cita anual a les Jornades de les Lletres Ebrenques que organitza la Biblioteca Comarca Sebastià Juan Arbó d'Amposta, i que enguany compleix la desena edició. Com en ocasions anteriors, l'esdeveniment posarà de manifest el moment daurat que viu la literatura de les Terres de l'Ebre, que guanya nous autors i autores, en consolida d'altres i obre un ampli ventall de gèneres. Presentacions, conferències, taules rodones són només una mostra del programa que s'ha preparat.

Onada Edicions, en tant que editorial de referència de les Terres de l'Ebre, hi serà ben present a través dels autors i autores i de les seues obres. D'aquesta manera, el dijous 22 d'octubre, a partir de les 18.30 hores, Emigdi Subirats impartirà la xerrada "Manuel Pérez Bonfill: 90 anys de lletres i catalanitat". La trajectòria del professor tortosí va obrir la col·lecció de biografies Gent Nostra, en la qual Subirats ha pres part amb dos volums: "Gerard Vergés i Príncep" i "Joan Panisello i Chavarria". El poeta Vergés, precisament, serà homenatjat a les 19 hores amb una lectura i enregistrament dels seus versos a càrrec de l'alumnat de l'IES Cristòfol Despuig.

L'endemà divendres, a les 22.30 hores, Jesús Serrano, autor de "Teresina no sap cantar", estrena el text dramatúrgic "Llavis molsuts". Per al dissabte 24 d'octubre, a les 11.15 hores, el filòleg i representant d'Onada Miquel Àngel Pradilla hi participa de la taula rodona "Els accents d'una llengua mil·lenària. Els colors dialectals en la llengua literària", junt a Vicent Sanz ("La cuina de Traiguera"), Cari Ariño, Pilar Garriga i Damià Rotger, amb la conducció del poeta Josep Igual ("Poemes escollits", "Retrats de butxaca"). Pel que fa a la vesprada, a les 18 hores Enric Anyó, autor de "Dimonis de la riera encesa", hi pren part de les presentacions dels nous valors literaris ebrencs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada