dissabte, 2 de gener del 2016

El més consultat a Onadaedicions.com durant desembre

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de desembre.

FICCIÓ

1. Quan xiula l'avi. Ha estat una de les novetats més destacades en l'últim tram de l'any, amb tres reeixides presentacions que han omplert de gom a gom. César Barceló i Clara Berenguer, guanyadors del II Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, han aconseguit un conte punyent i tendre alhora, carregat d'emocions, i no obstant això, divertit.

2. Cita a la Paret de Gel. La novel·la d'aventures juvenils de Margarida Aritzeta, qui ens porta cap a un poble qualsevol, on la pitjor tempesta imaginada l'aïlla de tota comunicació exterior. I el que al principi era diversió i festa per la neu, acaba esdevenint un autèntic i perillós problema. Una divertida història de la Sèrie Taronja de Maremàgnum, pensada per a xiquets i xiquetes d'entre 12 i 14 anys.

3. Cubaneta meua. Allà per la primavera de l'any 2010, la col·lecció Narratives incorporava la nova edició de la reeixida novel·la de Manel Joan Arinyó i Xesco Guillem, una narrativa cubano-valenciana, d'amors, alegries i traïdories en el triangle entre Joan Oroval, el seu amic Toni i la capitana Graciela.

4. Ningú no mor. Mentre esperem el nou llibre de Joan Pinyol, encara gaudim d'aquesta novel·la per a tots els públics, on la temor, el misteri i la intriga es donen la mà en una recerca que despertarà forces vives i no tan vives, i que trencaran la tensa tranquilitat del poble de Masdeplors.

5. La paciència del minotaure. La història guanyadora del Premi Internacional de Literatura de Viatges Ciutat de Benicàssim és un viatge pel temps i per l'espai. Ivan Carbonell, tot recuperant els personatges de "La promesa del gal·lés", enceta un recorregut que des de València a Polònia, passant pels Països Baixos, i des de la Guerra Civil i la II Guerra Mundial a l'actualitat. De fons, un misteri perseguirà a Evian, el protagonista, respecte persones ben pròximes.

NO FICCIÓ

1. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Un clàssic dels llibres de cuina. A punt de fer el quart aniversari de la seua presentació, el receptari de la Fundació Alícia i un seguit de restauradors i cuiners del territori continua ben vigent, captant l'atenció del públic gràcies a unes receptes saludables i originals, que ens recupera un sabor ben nostre.


2. La cuina de Traiguera. La Teca és una col·lecció dedicada per la conservació del patrimoni gastronòmic de les comarques de cruïlla, i amb aquest volum busca la preservació i difusió de la cultura culinària d'aquesta vila del Maestrat, coneguda pel la tradició dels canterers i per la Font de la Salut. Els responsables han estat dos traiguerins: l'escriptor Vicent Sanz i el cuiner Rafael Gauxachs.

3. La cuina de la Sénia. I més gastronomia del territori! Aquest volum ha estat l'únic que ha vist la llum en aquest 2015 (en breu tindrem notícies del pròxim projecte de La Teca) i va dirigit a la cuina "de tota la vida" d'aquesta població del Montsià, cruïlla de territoris, entre la muntanya i la plana. Una manera diferent i saborosa de descobrir la identitat senienca. El receptari ha estat obra de Viqui Almuni, Rosa Almuni i Manolo Blesa.

4. Antologia de Joan Fuster. L'obra de l'intel·lectual valencià de referència del segle XX és immensa. Així, com un pòrtic per començar a endinsar-se en el pensament fusterià, del professor Vicent Terol ens proposa una selecció dels seus textos, un recull amè, àgil i divers, que sorprèn per la vigència dels seus plantejaments.

5. La presa de Sant Mateu del Maestrat pels anglesos a la Guerra de Successió. El filòleg i investigador Enric Querol ens porta aquesta curiositat: un estudi al voltant del fullet "Diaria y verídica relación de lo sucedido en el asedio de la villa y plaza de San Mateo", escrit per Pere Vicent Sabata al 1706, en plena guerra entre Àustries i Borbons, i que va aplegar a ser traduït a l'anglès i publicat a Anglaterra com a propaganda de les victòries del coronel John Jones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada