dimarts, 1 de març del 2016

El més consultat a Onadaedicions.com durant febrer

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de febrer.

FICCIÓ

1. Sobre el caballito de madera. Possiblement, aquest deu ser el llibre més internacional del nostre catàleg: escrit per una escriptora costa-riquenya Andrea Aguilar-Calderón, i guardonat al Premi de Literatura de Viatges de Benicàssim amb un relat al voltant de les vivències de l'autora per un bon grapat de països del centre i l'est d'Europa. Tot això, amb un estil fresc i desenfadat, a mig camí entre la crònica periodística i el dietari, en la millor tradició de la literatura viatgera.

2. Després del silenci. Maremàgnum és l'aposta d'Onada per una literatura juvenil amena, apassionant i amb valors, que el públic adult també en gaudirà. I quina millor manera d'obrir-la que amb tot un nou clàssic de la literatura valenciana? Així, es va publicar la segona edició d'aquest llibre d'Enric Lluch, amb el qual hi va obtindre el premi Ciutat de Sagunt.

3. La sang de la terra. Jordi Sierra i Fabra és un nom que no necessita presentació en el camp de la literatura infantil i juvenil, i ha participat en el projecte Maremàgnum amb aquesta novel·la que pren com a punt de partida un dels successos que han marcat les terres de cruïlla entre València i Catalunya en els darrers temps: els terratrèmols i la seua possible causa humana. A partir d'ací, es desenvolupa una vertiginosa aventura per descobrir la veritat.

4. L'Estirp de la Sang Reial. El Baix Maestrat com a escenari. L'autor d'Albocàsser Pep Castellano recórre pobles i paratges del nord valencià en aquesta novel·la juvenil que ha estat un clàssic a les aules des de la seua primera edició a l'any 2009. La història acompanya: aventures, intrigues i misteris que seran tot un repte per al comissari Arrufat i la jove Marta Ferreres.

5. Quan xiula l'avi. A les portes de la convocatòria d'una nova edició, encara continua la reeixida acollida de l'obra guanyadora del II Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. De fet, a principis de febrer va rebre una bona acollida a Castelló. Els autors César Barceló i Clara Berenguer han aconseguit un llibre en què el relat i les il·lustracions ratllen a gran nivell, amb una història tendra i punyent.

NO FICCIÓ

1. La cuina de Traiguera. La col·lecció La Teca està dedicada a explorar els nostres pobles i comarques a partir de la seua gastronomia: ingredients i preparacions en diuen molt de les nostres tradicions, costums i societats. És el cas d'aquest volum, centrat en la vila de Traiguera, al Maestrat, publicat fa dos anys i mig. De la mà de dos traiguerins, l'escriptor Vicent Sanz i el cuiner Rafael Gauxachs, hi anem més enllà del llibre local: és una finestra oberta al món, una valuosa aportació a la cuina mediterrània i de quilòmetre zero, conceptes nous amb un rerefons antic com el temps.

2. Antologia de Joan Fuster. El llegat intel·lectual de Joan Fuster és tan extens com a variat, de manera que una bona antologia pot servir tant de cara a introduir-se al pensament fusterià com a poder estudiar-ne el conjunt. D'ací l'encert del treball del professor Vicent Terol, qui ha seleccionat un tastets que fan palesa de la vigència i la profunditat de l'obra del suecà.

3. La pastisseria i la cuina de la garrofa. Quatre anys després de la presentació, aquest receptari ha esdevingut la clara referència de la cuina amb aquest ingredient tan nostrat com oblidat: la garrofa, qui es reivindica com molt més que un simple succedani. La tasca de la Fundació Alícia i de diversos restauradors i cuiners del territori ha estat fonamental per mostrar les potencialitats d'un producte ben saludable.

4. La cuina del Delta de l'Ebre. Aquest llibre serà una de les novetats per aquest Sant Jordi: una segona edició que manifesta el caliu que ha rebut un receptari que posa el Delta en una cassola. I a més, no vindrà sol: les seues autores, les membres de l'Associació Local de la Dona de la Cava estrenen aquest dissabte el seu nou llibre, dedicat a la rica cuina dels arrossos. Del Delta, per descomptat!

5. Joan Panisello i Chavarria. La Sèrie Minor de la col·lecció Gent Nostra s'ha especialitzat en els grans noms de la cultura ebrenca contemporània, biografies de qualitat i amenes per descobrir la vida i l'obra de destacats artistes i intel·lectuals. És el cas del volum que Emigdi Subirats li va dedicar a Joan Panisello, creatiu ceramista jesusenc de talla internacional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada