dilluns, 21 de març del 2016

Onada edicions, finalista dels premis Gourmand que distingeixen la millor literatura gastronòmica


L’editorial ja va guanyar el primer premi amb "La cuina del Delta de l’Ebre", que va erigir-se en guanyador del premi a la millor literatura gastronòmica de dieta Mediterrània Amb "La cuina de la Sénia" la literatura gastronòmica editada per Onada va un pas més enllà, ja que el llibre finalista representa al conjunt de l’estat.

A.C.

Després de l’exitosa participació d’Onada edicions en anteriors edicions d’aquesta distinció que premia l’excel·lència gastronòmica i enològica, en la qual dos dels títols d’Onada edicions van erigir-se en guanyadors del premi Gourmand amb el volum gastronòmic "La cuina de la Sénia", la nostra editorial torna a figurar com a finalista d’aquest prestigiosos premis que guardonen els llibres més significatius a nivell culinari publicats arreu del món.

La literatura gastronòmica i enològica de primer nivell es dona doncs cita en aquests guardons planetaris, referent mundial de la millor cuina. "La cuina del delta de l’Ebre" i "La pastisseria de la cuina de la garrofa" ja van guanyar l’any 2012 el premi al millor llibre de dieta Mediterrània i el millor llibre de postres, respectivament.

Integrat, com els successors títols guanyadors, dins de la col·lecció La Teca, aquest volum ha estat seleccionat, també, en la categoria de dieta Mediterrània, i de moment manté un honrosa i digna posició com a finalista, com abans indicàvem. La selecció s’ha dut a terme entre publicacions publicades al llarg de tot aquest any en totes les llengües del món. Posteriorment, la producció literària que opta a concurs es divideix en diferent categories i finalment seleccionen un llibre representatiu de cada país. Així, dintre tots els volums gastronòmics, "La cuina de la Sénia" deurà de ser seleccionat finalment entre 12 llibres més, per tal de guanyar. Entre els diferents volums destaquem els procedents d’Alemanya, França, Gibraltar, Grècia, Austràlia, Dinamarca, Noruega, Suècia o EUA, entre altres països.

El premi serà lliurat a finals del mes de maig a la Xina, desvetllant-se finalment el secret culinari de la millor publicació referent, a la qual aspira a guanyar Onada edicions. En l’anterior ocasió, "La cuina del Delta de l’Ebre" va ser escollit com a guanyador en la categoria ‘català’, però "La cuina del Sénia" ha anat un pas més enllà que publicació precedent, superant l’entrebanc administratiu: en aquest moment representa el conjunt de l’estat espanyol. El llibre ho mereix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada