divendres, 15 d’abril del 2016

Amàlia Roig va presentar "Xarxa prima" a Sant Cugat del Vallès


Les terres de frontera/cruïlla entre Catalunya, València i Aragó van fer presència a Sant Cugat del Vallès amb motiu de la presentació de "Xarxa prima", el nou llibre d'Amàlia Roig, passat dijous 14 d'abril. L'autora vinarossenca va portar al Club Muntanyenc Sant Cugat les històries de les persones que hi viuen de la tradició i la innovació amb els productes de qualitat i lligats al territori, amb un tractament que oscil·la entre la ficció i la crònica personal. L'esdeveniment va comptar amb la participació de la filòloga Imma Roé i del representant d'Onada Edicions Miquel Àngel Pradilla.

La pàgina web del Club Muntanyenc ha publicat una completa narració de la presentació, on es recullen les intervencions de Roé, qui va reconèixer algunes expressions de la seua vila de Roquetes natal, o de Pradilla, el qual va parlar del projecte Onada com a "projecte cultural" per a les comarques que abasta la "Xarxa prima".


L’Amàlia diu que a "Xarxa prima" hi ha una voluntat d’estil, una voluntat literària per narrar unes vides conegudes en les quals la realitat i la ficció es confonen, com a la vida mateixa. La descoberta d’"El artesano" on el sociòleg nord-americà Richard Sennett fa un elogi de la feina manual, de l’habilitat de fer les coses bé, la va esperonar a tirar endavant "Xarxa prima". Cita Roberto Bolaño, afirmava que la novel·la actual necessita alguna cosa més que un bon argument. L’Amàlia en pren nota i converteix Xarxa en una narració contemporània, en línia d’autors com Vila-Matas o W.G. Sebald, on els gèneres es confonen i l’auto-ficció hi juga un paper important.

Podeu llegir la crònica del Club Muntanyenc Sant Cugat tot clicant ací.

Imatges del Club Muntanyenc Sant Cugat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada