diumenge, 3 d’abril del 2016

El termini de lliurament de les obres que concursen als ‘Premis Literaris Ciutat de Benicarló’ finalitza el 15 de juny


Els Premis Literaris Ciutat de Benicarló converteixen a Benicarló en ciutat referent en el context nacional i internacional. L'Ajuntament de Benicarló i l'editorial Onada edicions han impulsat aquesta primera edició amb una projecció sense precedents. Els premis es divideixen en diferents modalitats, per la qual cosa podran concórrer els que desitgin concursar en l'especialitat d'àlbum infantil il·lustrat, divulgació científica, memorialística o gastronomia. El termini de lliurament de les diferents obres finalitza el 15 de juny i per potenciar la seva divulgació, l'editorial Onada també ha creat una pàgina a les xarxes socials que conté enllaços amb les bases del premi.

Així, el premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat (dotat amb 3.000 euros), el premi de Divulgació Científica (dotat amb 5.000 euros), el premi de Narrativa Memorialística (dotat amb 5.000 euros) i el premi de Llibre Gastronòmic (dotat amb 5.000 euros). Quatre modalitats molt vinculades a les potencialitats del territori i a la seva projecció de futur.

La localitat es converteix així en capital cultural indiscutible, ja que gràcies a la implicació d'entitats de reconegut prestigi com la Universitat Jaume I o Ació Cultural del País València, i amb el suport de Caixa Benicarló, IFF, Ashland Chemical i el Centre Integrat Públic de Formació Professional, el certamen es converteix en un pilar de les lletres fonamental. A més, la localitat s'impulsa també el seu motor de desenvolupament, ja que les quatre modalitats de les quals consten els premis estan fortament imbricades a les potencialitats del territori.

D'altra banda, la vocació d'excel·lència dels premis es farà sentir en el decurs de tot el procés. En aquest sentit, cal destacar que la selecció dels jurats, que es farà pública el dia 11 d'abril i que es preveu que inclogui noms de reputació contrastada en els diferents àmbits del premi.

Però des de les entitats organitzadores s'ha volgut oferir una programació vinculada d'una sèrie de propostes paral·leles que converteixen els *Premis Ciutat de Benicarló en un esdeveniment cultural i gastronòmic de primer ordre. El sopar literari, que tindrà lloc al novembre al Magatzem de la Mar a càrrec dels professors i alumnes del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), servirà per mostrar els productes per excel·lència de la comarca: carxofes, oli d'oliveres mil·lenàries o productes del mar. Es pretén amb aquest gest sumar a la qualitat literària la qualitat gastronòmica, per crear un aparador econòmic de territori en el qual conflueixi tota la seva riquesa i varietat.

Podeu consultar les bases a l'adreça:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada