dilluns, 9 de maig del 2016

Josep Usó va parlar de la novel·la "La senda llarga" a Primavera Literària de l'Institut d'Almassora

Josep Usó va ser l'escriptor convidat a la XIX Primavera Literària celebrada a l'IES Álvaro Falomir, d'Almassora. Allà, a la fresca i en un ambient relaxat, fora de l'aula, Usó va parlar de la novel·la "La senda llarga", amb la qual va guanyar el premi de narrativa que concedeix aquesta vila de la Plana. La trobada ha estat recollida al blog del professor Jesús Bernat amb una nombrosa galeria fotogràfica.


"Josep Usó va fer una apassionada explicació de la seua dualitat, entre Almassora i la veïna Vila-real... i de tants elements que han bastit 'La senda llarga'. S'encetà, després, un torn de preguntes que portaren l'autor a parlar sobre la Tereseta i les bestieses d'Evaristo, sobre l'ofici d'escriure i... sobre tot això i allò. I després, l'alumnat, com cada any, guaità per recollir uns mots amables, unes paraules que feren més seu el llibre. Entre roses i romer d'una Primavera Literària més, la satisfacció de fer amb el llibre un dia festiu", hi apunta a l'article al blog Imatgies, qui tanca amb les pàgines que l'alumnat va ressenyar sobre la novel·la del vila-realenc a la revista del centre Badallet.


I també tenim la visió d'aquesta jornada des de l'altra banda. El mateix escriptor ha publicat un article al seu blog en el que narra aquesta jornada literària a l'IES Álvaro Falomir. "Jo n’he aprés molt. I he comprovat que el jovent només necessita algú que l’empenyi per tal de llençar-se a conquerir el coneixement, les oportunitats i el món si es deixa. Per molt que alguns en malparlen, la joventut és sempre el futur. I em resulta fantàstic comprovar com ells ho qüestionen tot. Des del final de la història fins al principi. Sense fer remossos. Com ha de ser.", explica Usó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada