dimarts, 8 de novembre del 2016

Juan Hernaz i Fátima Fernández van presentar "La maleta del abuelo" a Benicarló

Els autors de "La maleta del abuelo", Juan Hernaz i Fátima Fernández, van estar passat dissabte a Benicarló per presentar el seu nou llibre, flamant guanyador del III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat. En el mateix espai que el dia anterior havien recollit el guardó, l'Auditori Pedro Mercader, els asturians van preparar una intervenció que es va caracteritzar per una vessant didàctica, destinada a mostrar al públic, grans i menuts, com llegir totes les capes de lectura que conté aquest conte.


En "La maleta del abuelo" ("La maleta de l'avi" en la seua versió valenciana), la xiqueta Marianna observa com el seu avi, un vell mariner, sofreix canvis: pateix Alzheimer. La menuda, aleshores, buscarà la manera de convertir el dolor per la confusió de no reconèixer la seua pròpia néta en un somriure i una abraçada. Una història tendra i emotiva, que esclata en colors gràcies a les fantàstiques i colorides il·lustracions de Juan Hernaz. El mateix dibuixant explicava com darrere dels dissenys hi ha mesos d'investigacions, tan pel que fa en els llenguatges i simbolismes de la mar i els navegants, com en el camp de la memòria. Al remat hi apareixen gairebé vuit-centes referències, entre les quals hi destaca l'oroneta: l'au és com la memòria, sempre hi torna.


La presentació es va obrir amb la lectura dramatitzada del conte, un espectacle de veu i música senzilla però que colpir els assistents. Podeu veure tot l'acte en aquest vídeo de Canal 56, tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada