dilluns, 7 de novembre del 2016

"Una guia per a la memòria de l'avi". Arts parla de "La maleta de l'avi"

El suplement cultural valencià de El Mundo, Arts, s'ha fet ressò de l'acte de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que va tindre lloc passat divendres a l'Auditori de la localitat maestratenca. L'article, signat per Carmen Hernández, fa un repàs a les obres guanyadores, tot centrant-se especialment en "La maleta de l'avi", la triomfadora en la modalitat d'Àlbum Infantil Il·lustrat.

En aquest llibre, els asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández, posen màgia a una situació complicada i quotidiana: la malaltia de l'Alzheimer. Es tracta, com apunta l'article de "amb una extraordinària qualitat, que sumada a la seua vessant social i educativa"; així, Hernaz i Fernández "aporten una obra conceptual que toca directament el cor amb missatges curts però plens de sentiments". "La maleta de l'avi" va ser l'escollida pel jurat composat per Manuel Boix, Clara Berenguer i César Barceló entre els 31 originals arribats tant de l'Estat espanyol com d'altres països. 


Seguidament, l'article recorda Joan Garí com a guanyador del Premi de Narrativa Memorialística per "L'única passió noble" i a Joan Borja i Sanz en el de Divulgació Científica per "Sobre l'alquímia de la vida". Mentre, el de Llibre Gastronòmica va romandre desert: "amb la vista posada en la pròxima edició, l'Ajuntament farà un esforç de comunicació per a traslladar als autors gastronòmics aquesta exigència de qualitat", assenyala Hernández.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada