dimecres, 8 de febrer del 2017

La Librería de Cazarabet entrevista Josep Sancho, autor de "El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre"

Cazarabet és molt més que una llibreria. Des de xicotet poble aragonés del Mas de las Matas, pròxim a la comarca dels Ports de Morella, els seus responsables també duen a terme una gran tasca informativa i de difusió de temes com el patrimoni històric, industrial i etnològic, mitjançant notes, ressenyes o entrevistes, com és el cas de la publicada a Josep Sancho, l'autor de "El marcel·linisme a les Terres de l'Ebre", publicada a La Veu del País Valencià.

En la conversa, l'historiador canareu explica l'interès per la figura del mestre i ministre republicà Marcel·lí Domingo i el moviment polític que hi generà al seu voltant a les Terres de l'Ebre, "tan importants com desconeguts".

L'entrevista prossegueix amb una breu descripció de la vida i l'obra del protagonista d'aquesta completa biografia, que s'estén pel primer terç del segle passat. Mestre de formació, "dins de la concepció marcel·linista, l'eix cultural era el més important i, dins d'ell, l'educació, en una societat amb grans índex d'analfabetisme (...) El seu objectiu era que a cada poble i a cada barri hi havia d'haver una escola. Perquè deia que allà on no hi hagués escola no hi hauria República", exposa Josep Sancho,

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada