dilluns, 27 de febrer del 2017

Preparant novetats: "El pensament viatger" de Carles Penya-roja

 

"El pensament viatger" és el nou llibre de Carles Penya-roja, obra guanyadora del Premi de Narrativa Ciutat de Sagunt. Exposa com els pensaments naixen dins de cadascú de nosaltres, estimulats per fets interiors nostres, o externs, per desitjos, per alegries, per penes o per necessitat: per multituds de causes. Ens vénen imposats, o els originem, en generem d’altres, o aquells altres ens inciten i creem noves idees. És un món reticular, de xarxes, de capes, d’anades i de vingudes. Quan el pensament ix de nosaltres, ja no ens pertany, canvia, pren altres significats, muda, es barreja, perd el seu sentit original, rutla, corre, vola, es mou: és un pensament viatger. 

La crisi econòmica, les crisis personals, les seues misèries, i alguna virtut, empenyen els personatges d’"El pensament viatger" durant tres jornades en les quals un parell de taxistes, un altre d’oficinistes, dos advocats, un opositor, una família desnonada, una altra amb dificultats econòmiques, una mestressa, un cambrer racista, alguns delinqüents, i més gent, viuen, pateixen, experimenten i, alguna volta, gaudeixen mentre els seus fils vitals s’emboliquen, sense que ells se n’adonen, i els aboquen a un final, poc o molt, compartit. 

Carles Penya-roja és llicenciat en Geografia i Història, en Documentació i és tècnic en Biblioteconomia, Arxivística i Documentació. Ha treballat en àrees tan diverses com l’administració, l’ensenyament o les biblioteques. S’ha especialitzat en aquest darrer àmbit, en el qual ha treballat a les biblioteques de Massanassa, d’Alfafar, de Villena, de Quart de Poblet, de Xirivella, de Manises, i actualment és el responsable de l’Agència de Lectura Ricardo Martínez Guillén de Biar. Amb la seua obra "Nits de Plata" va guanyar el Premi Picassent de Narrativa 1997 i amb "Blau," l’accèssit del Premi de Narrativa 2009 de la Vila Joiosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada