dissabte, 29 d’abril del 2017

Berta Sans i "El parlar de Càlig" han estat guardonats als Premis Maestrat Viu 2017

Una setmana després de que Maestrat Viu atorgara a Onada el Premi Pere Labèrnia a la Trajectòria Col·lectiva, l'entitat cultural ha fet públic que el Premi Alfred Sorolla a la Iniciativa Anual ha recaigut en la filòloga Berta Sans pel seu treball en el llibre "El parlar de Càlig", publicat el passat estiu dins la col·lecció de la Biblioteca Calijona.

El jurat de Maestrat Viu ha valorat la investigació científica de Sans "en l'àmbit dels estudis de variació geogràfica que s’han dut a terme en les darreres dècades en localitats de la Diòcesi de Tortosa, en la cruïlla de transició on conflueixen característiques del català nord-occidental, del tarragoní i del valencià. El parlar de Càlig, i per extensió el de tot el Maestrat, participa d’aquestes intermitències i continuïtats dialectals que caracteritzen el tortosí i que contribueixen a constatar la unitat de la llengua. L’excepcionalitat d’aquest tipus d’obres i la necessitat de nous treballs d’aquest tipus fan d’"El parlar de Càlig" una obra exemplar per esperonar nous investigadors a fixar el seu interés en treballs d’aquest tipus. És la segona obra que s’interessa pel parlar d’una localitat del Maestrat, atès que Joan Anton Verge Caballer va estudiar el parlar d’Alcalà de Xivert."

El reconeixement públic tindrà lloc el pròxim dissabte 20 de maig, a les 19 hores a l'Auditori de Sant Mateu, dins de la gala dels Premis Maestrat Viu 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada