dimarts, 30 de maig del 2017

"Estimar la vida. Trobar-li sentit". Rosa Mulà parla del poemari "On la sang"


La professora Rosa Mulà va ser l'encarregada de presentar "On la sang" a l'acte que va tindre lloc a la biblioteca de Martorell, passat 26 de maig. La seua intervenció ha estat recuperada per l'autor del poemari guanyador del Ciutat de Sagunt, Ricard Garcia, qui assenyala que es tracta d'un escrit fet "des de les seves sensacions com a lectora".

Així, no és res estrany que amb un "la poesia m'emociona. La vida és poesia. Tot el que ens envolta és poesia" s'encetara el parlament de Rosa Mulà. Apunta que el llibre és una lluita entre la vida i mort, a partir de què el jo poètic experimente els sentits en grau superlatiu, i sobretot, l'amor per la vida: "Llegir 'On la sang' és caminar per la vida, és sentir-te viu, és sentir que la vida és una força interior que t’absorbeix, que t’envaeix completament. T’adones que sovint no pares atenció a les petites coses que inconscientment van donant forma a la teva existència".

Posteriorment, s'hi centra en les tres parts en què es composa el poemari. La primera parla dels petits plaers i gaudis de la vida, la segona de la presència ineludible de la mort, i la tercera, del pas del temps, amb tot el dolor que això comporta. "En definitiva, en Ricard Garcia col·loca la càmera, el focus, al fet de la vida i analitza la realitat quotidiana amb una elegància tal que et fa sentir protagonista dels fets que ens narra", hi apunta Rosa Mulà.

La lectura d’aquest llibre m’ha transmès tanta força de vida que he viscut cada poema com si hagués estat escrit per mi mateixa. M’ha fet contemplar la vida d’una manera diferent, m’ha fet reflexionar sobre les petites coses del dia a dia, sobre els petits moments, els petits detalls, sobre els problemes, que tot sovint exagerem i, al cap i a la fi, no són més que gotes de pluja enmig de la immensitat de l’oceà. La vida és perquè és, i, com diu el nostre poeta: “No cal res més”.

Podeu llegir l'escrit complet tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada