divendres, 5 de maig del 2017

Fátima Fernández, entrevistada al diari El Comercio

El diari asturià El Comercio ha dedicat una notícia a l'escriptora Fátima Fernández, amb motiu del muntatge de l'exposició de "La maleta del abuelo", basada en el conte homònim, escrit per ella i il·lustrat per Juan Hernaz, guanyador del III Premi Internacional d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló, el qual aborda la pèrdua de la memòria i la malaltia de l'Alzheimer des dels ulls d'una xiqueta.

En la notícia, l'autora de Puerto de Vega va apuntar el procés que va seguir per narrar un relat carregada de sensibilitat cap a un problema ben present en la nostra societat. "Sempre treballo de la mateixa manera. Recopilo informació i és com un cabdell de llana: cerco fins que trobo un fil del que estirar per tindre una història", que va tindre en Hernaz el complement gràfic ideal.

No m'agrada el terme de literatura infantil, és com si se'l fes de menys; em grinyola. Prefereixo definir-la com literatura per a xiquets. És igual d'important, ja que és el primer museu a què s'assumeixin. És una idea recent, no tindrà més de cent anys, però cada vegada se li presta més atenció.

Podeu llegir la notícia sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada