divendres, 26 de maig del 2017

"Onada idea viatges sensitius per la nostra gastronomia". El diari Levante-EMV es fa ressò dels llibres de La Teca

La Teca és una de les col·leccions bandera d'Onada. Dedicada a promoure el patrimoni gastronòmic dels territoris de cruïlla, ha estat reconeguda fins en tres ocasions amb el prestigiós Premi Gourmand. Ara, el diari Levante-EMV li ha dedicat un article en el que defineix aquests volums com "un viatge culinari pels productes autòctons de diferents territoris".

Així, el reportatge assenyala que a La Teca hi trobem quelcom més que un simple receptari. "També ens parla d'història, de persones i de cultius, d'estils de vida i d'un món sensorial vinculat a la taula més propera". Compta amb quinze títols publicats, que aborden gastronomies locals (Rossell, Traiguera), comarcals (la Tinença, les Terres de Mestral) o productes de reconegut prestigi (la clementina d'Alcanar, la carxofa de Benicarló).

Ara bé, l'article se centra en dos títols amb els quals "la col·lecció ha tocat el cel amb algunes publicacions de gran qualitat que han establert una concepció i un enfocament innovadors en el tractament de la temàtica culinària". Són "La cuina dels arrossos del Delta de l'Ebre", de l'Associació Local de la Dona de la Cava i "La pastisseria i la cuina de la garrofa", de la prestigiosa Fundació Alícia.

L'obra ofereix un ventall de plats amb la garrofa com a protagonista que es complementa amb les aportacions fetes per professionals amb propostes variades com el trifàsic de garrofa, civada i ratafia o el compromés pa ecològic de gingebre i garrofa.

Podeu llegir l'article sencer del Levante-EMV tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada