dijous, 4 de maig del 2017

Surtdecasa entrevista Marta Tena, autora de "Tots els colors del vent"

"Una història de ficció emmarcada en un context real que l’autora aprofita per recuperar la memòria de la seva família". Així veu el diari digital Surtdecasa "Tots els colors del vent", la novel·la de Marta Tena que s'ha convertit en un dels títols ebrencs més destacats d'aquesta primavera. La periodista Judith Monclús ha entrevistat a l'escriptora senienca, per a qui el seu llibre, "no és una novel·la política, simplement va sobre persones amb diferents tipus d’ambicions".

"Tots els colors del vent" parteix de l'amor entre la Marina i l'Alberto, un amor que ha recorregut les seues vides i que ha patit els sotracs d'un passat anterior a ells. D'aquesta manera, Tena ha conjugat u relat d'emocions i sentiments amb el descobriment de la memòria històrica, especialment la que es referia a la seua pròpia família. Però, com apunta, els personatges que hi desfilen per les pàgines són ficticis, tot i que el rerefons històric són fets que sí estan documentats. "S’ha de llegir en clau literària", rebla l'escriptora.

L'etern retorn del passat i el destí són alguns dels temes tractats en la novel·la, la qual "té un rerefons universal perquè parla d’ambicions, odis, frustracions, etc., que poden succeir en qualsevol fil argumental que succeeixi en qualsevol part del món", tot i ambientar-se a la vila de la Sénia, al Montsià. La conversa també hi aborda el paper del vent com a metàfora dels esdeveniments i dels canvis que experimenten els protagonistes al llarg del llibre.

El vent sempre porta alguna cosa. Vaig introduir-lo a la novel·la perquè som terra de vent i perquè és un element una mica metafòric que apareix en moments determinants de la novel·la. Va marcant els elements claus de les diferents històries i en cada moment es tenyeix dels colors i l’atmosfera que acompanya els personatges.

Podeu llegir l'entrevista sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada