divendres, 16 de juny del 2017

El filòleg i professor Carles Castellà guanya el Ciutat de Tortosa amb "Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre"


El professor Carles Castellà ha estat el guanyador del XVII Premi Ciutat de Tortosa amb el treball "Cultura popular, folklore i etnologia del Baix Ebre. Recull de mots, dites, creences, supersticions i etnotextos". El jurat format per la regidora de Cultura Dolors Queralt, la bibliotecària Irene Prades, l'historiador Jordi Diloli, la tècnica de l'IRMU Elena Espuny i l'historiador Roc Salvadó han escollit aquesta investigació al voltant de la memòria oral de la comarca del Baix Ebre com a part del patrimoni cultural immaterial, tant des d'una perspectiva etnològica com lingüística. L'obra serà publicada a la tardor per Onada Edicions.

Carles Castellà, nascut a Tortosa, és llicenciat en Filologia Catalana per la URV i diplomat en Ciències Religioses per la Universidad Pontificia Comillas. Des de fa vint anys exerceix la docència de professor de Llengua Catalana i Literatura, actualment a l'Institut Joaquim Bau de Tortosa.

Per la seua banda, el Premi Ciutat de Tortosa, convocat pel Museu de Tortosa amb el patrocini de la Fundació Cinca Piqué i la Fundació Duran Martí, té caire bianual i està dedicat a la recerca en l'àmbit de les Ciències Socials i les Humanitats dins d'un context de Tortosa i el conjunt de les Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada