divendres, 23 de juny del 2017

Personalitats de la literatura, la ciència i la gastronomia, en el jurat dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló

El jurat de la segona edició dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló estarà format per figures senyeres de la filologia i la literatura, la ciència i la gastronomia. Els premis es lliuraran el 30 de setembre en una gala literària oberta a la ciutadania.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha avançat la composició dels jurats dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que enguany arriben a la segona edició després de l'èxit de la convocatòria de 2016. El regidor ha indicat que «es tracta de personalitats d'altíssima qualitat literària, científica i gastronòmica».

Així, el jurat del premi de divulgació científica estarà conformat pel doctor en Biologia Xavier Bellés, Josep Martines, membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i Joan Borja, filòsof, filòleg i guanyador d'aquest mateix premi en la passada edició.

Pel que fa al guardó de literatura gastronòmica, formaran el jurat el director de la revista «Cuina», Josep Sucarrats, el catedràtic de lingüística i membre de l'AVL Antoni Ferrando, i el xef benicarlando Raúl Resino, Estrella Michelin i guanyador del premi Cuiner de l'Any 2016.

Les personalitats que baremaran la qualitat de les obres que optaran al premi de literatura memorialística són l'escriptor i professor benicarlando Josep San Abdon, el catedràtic de literatura i membre de l'AVL Lluís Meseguer, i el també catedràtic i poeta Vicent Salvador.

Les obres candidates al premi d'àlbum infantil il·lustrat seran valorades per Verònica Cantó, autora de nombrosos llibres i membre de l'AVL, l'il·lustrador i reconegut dibuixant Ignasi Blanch i l'autora de literatura infantil i guanyadora del premi Llança de Sant Jordi Rocío Bonilla.

La gala d'entrega dels premis se celebrarà el 30 de setembre al Parador de Turisme de Benicarló, en un acte públic per al que es podran reservar tiquets. El regidor de Cultura ha explicat que «d'aquesta manera obrirem l'acte de lliurament dels premis i el sopar posterior a totes aquelles persones que tinguen interès en assistir-hi».

Barberà ha aprofitat la compareixença per a presentar el cartell de la present edició dels premis, obra del dibuixant Joan Tretze, «que vol ser un homenatge al cartellisme dels anys 30 i a 'La velada en Benicarló'», que Manuel Azaña va ubicar al nostre Parador de Turisme». L'estètica del cartell rememora l'escola i l'estil característic del cartellisme valencià de l'època.

El regidor de Cultura ha subratllat la implicació en els Premis Literaris Ciutat de Benicarló de nombroses entitats culturals, com l'AVL, l'Institut d'Estudis Catalans, l'Institut Ramon Llull, la Universitat Jaume I o Acció Cultural del País Valencià. Barberà ha valorat molt especialment també la col·laboració de la Diputació de Castelló, que «amb gran altura de mires, ha entès molt bé que els premis mereixen consolidar-se». El regidor de Cultura ha destacat també el paper «imprescindible» dels patrocinadors privats Ashland Chemical, IFF i la Fundació Caixa Benicarló, «perquè l' excel·lència, la qualitat i l'ambició per portar endavant projectes com aquest requereixen inversions econòmiques importants».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada