diumenge, 11 de juny del 2017

"Què provoca a un republicà convençut a interessar-se en la desventura d'un capellà assassinat durant la República?" Arts parla de la biografia "Jesús Boira Sidro. Poeta silenciat"

En "Els versos silenciats", Jesús Broch escriu una crònica de l'acte de presentació del nou llibre de Carles Mulet, que va tindre lloc passat 5 de juny a la Llibreria Argot de Castelló. Aparegut al suplement Arts de l'edició valenciana d'El Mundo, l'article s'hi fixa en el qui l'escriptor i polític de Cabanes ha anomenat el "poeta silenciat": Jesús Boira Sidro, un jove sacerdot i mestre rural del seu mateix poble, qui va enviar versos a la revista El vers valencià. Composicions que es van escoltar de nou, gràcies a la veu de Sònia Alegre i la música de Marta Cueco.

Broch destaca el treball d'investigació de Carles Mulet per recuperar la història anònima de mossèn Boira, gràcies a testimonis com el d'Herminio Sales, qui fòra alumne seu a Culla. I es pregunta com és possible que "un republicà convençut a interessar-se en la desventura d'un capellà assassinat durant la República". La resposta la dóna el mateix autor del llibre: "Què haguera passat amb la persona, amb el poeta, amb el religiós si se l'haguera deixat viure? Aquest treball és sols un homenatge al personatge, i a totes les persones assassinades per les guerres que fan els homes".

Podeu llegir la crònica sencera tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada