divendres, 7 de juliol del 2017

El diari L'Actual es fa ressò de la novetat biogràfica "Mossèn Joan Abarcat i Bosch" de Jacint Torrents

Una de les novetats d'aquest estiu és el llibre "Mossèn Joan Abarcat i Bosch", la biografia de Jacint Torrents sobre aquest capellà nascut a Tortosa l'any 1863 i establert a Castellar del Vallès als 36 anys, on va morir el 1943, tot deixant una interessant obra escrita i musical a la qual aquesta obra s'hi vol aproximar, alternant-lo amb els passatges vitals de la figura de mossèn Abarcat.

Qui ja s'ha fet ressò del llançament del volum és L'Actual, el diari de Castellar, el qual ha publicat una notícia al voltant del nou llibre. Signada per Marina Antúnez, la peça recull les declaracions de l'autor de la biografia. Jacint Torrents apunta que "no hi tenia un interès personal, en Abarcat, de fet, ni el coneixia, m'hi vaig anar aproximant a mesura que investigava, i vaig acabar trobant-lo un personatge ben interessant".

A partir d'una investigació en diversos arxius, publicacions i revistes, Torrents ha confeccionat un llibre que "té dues vessants narratives. Mig llibre és investigació científica i històrica dels fets i dels escrits, amb anàlisi dels textos; l'altra meitat, són recreacions fictícies que consisteixen a barrejar la documentació real que tenim amb una mica de ficció"

L'article també fa un retrat de Mossèn Joan Abarcat, una figura popular a Castellar del Vallès per l'obra "Els pastors cantaires de Betlem". "Era un home molt alt, cepat, curt de vista i amb molt bon caràcter", apunta la ressenya, la qual també recorda que "va acollir gent durant la guerra i els va permetre escalfar-se cremant els seus textos. Era molt estimat per tothom i va ajudar molta gent que passava gana, malgrat no viure en l'abundància". També es destaca que "era un gran músic i tenia molta devoció per la Mare de Déu de la Cinta, de Tortosa".

Podeu llegir la notícia sencera de L'Actual tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada