dimarts, 4 de juliol del 2017

El més consultat a Onadaedicions.com durant juny

Un cop més, recuperem entre les estadístiques quines han estat les obres més vistes en ficció i no-ficció a la pàgina web d'Onada durant el passat mes de juny.

FICCIÓ

1. El secret de les terres roges. La col·lecció de narrativa juvenil Maremàgnum continua creixent. L'última incorporació al catàleg ha estat aquesta novel·la de Lurdes Malgrat, en que l'escriptora lleidatana s'endinsa en un futur distòpic en el qual la societat ha superat els seus problemes. Tres joves, la Jana, el Raül i el Tom es relacionen a través de la Pantalla del Joc. Ací coneixeran un món virtual en el que els temors i els dubtes cada cop seran més reals.

2. El retorn de l'Àngela. El llibre reusenc del passat Sant Jordi és una magnífica elecció de lectura estival. Alternada entre la capital del Baix Camp, Girona i Suïssa, l'escriptora Maria Lluïsa Amorós ens mostra com qualsevol edat és bona per viure noves experiències i rebre sorpreses, no sempre positives, que sens dubte faran canviar la visió del món de les quatre protagonistes, quatre amigues de la joventut retrobades en la maduresa.

3. El gripau Estanislau ...i altres contes. Una mosca, un lloro, una formiga, una gosseta, i molts més animalets acompanyen el gripau Estanislau en un poemari infantil il·lustrat ben ocurrent i divertit. L'escriptora tortosina Montse Boldú és l'encarregada del darrer títol de la col·lecció Imagina, per al qual ha comptat amb els dibuixos de la jove Clara Codina i les paprioflèxies de Susana Bacardí, per donar lloc a una original proposta per als més menuts.

4. On la sang. Un dels títols protagonistes del mes de juny, amb una segona edició i una xicoteta gira de presentacions per diverses poblacions catalanes, com ara Igualada. Crítica i públic han coincidit a destacar la proposta de Ricard Garcia, Premi Ciutat de Sagunt de Poesia, en la que s'hi centra en els sentiments extrems de les vivències, de la força salvatge de l'erotisme al temor de sentir-se extraviat o fins i tot, a la percepció de la mort.

5. La maleta del abuelo. Ja resten pocs dies per conèixer el nou treball guanyador del Premi d'Àlbum Infantil Il·lustrat Ciutat de Benicarló. Mentre, però, podem continuar gaudint de la qualitat artística i literària del vencedor en la tercera edició, obra dels asturians Juan Hernaz i Fátima Fernández, qui se centra en el problema de l'Alzheimer. A més a més, fa poc s'ha estrenat una exposició basada en aquest llibre, que recorrerà diverses ciutats.

NO FICCIÓ

1. Joan Fuster per a joves. No és estrany veure destacat aquesta obra. Aquest mes de juny, la presència mediàtica de Joan Fuster ha estat habitual. Els 25 anys del seu traspàs han omplert rius de tinta sobre la seua obra i el seu llegat avui en dia, així com de la literatura que, un quart de segle després, encara en parla. És el cas d'aquesta nova antologia a cura de Salvador Vendrell, centrada sobretot en la vessant més assagística del de Sueca, que vol anar més enllà del llibre prescriptiu per esdevindre un pòrtic a l'extens pensament fusterià.

2. L'única passió noble. Fuster també és protagonista d'aquest assaig amb el qual Joan Garí ha estat reconegut per partida doble: primer al Premi de Narrativa Memorialística Ciutat de Benicarló i ara Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. A partir d'una fictícia conversa amb la vinatera propietària de la torre de Montaigne, el de Borriana reivindica el gènere amb una obra reflexiva sobre els valencians i el seu país, que beu de l'intel·lectual suecà i, també, de l'autor dels Essais.

3. Jesús Boira Sidro. Poeta silenciat. Una de les novetats literàries que ens deixa el mes de juny és aquesta biografia de Carles Mulet. El polític, ara senador, de Cabanes ha investigat el trajecte vital d'aquest jove sacerdot i mestre rural, qui va deixar alguns versos en valencià durant la II República i que va ser assassinat en la Guerra Civil. Presentat a Cabanes i a Castelló, amb aquest treball Mulet vol recuperar aquest personatge de l'oblit i a la vegada, denunciar el desgavell de les guerres.

4. Manuel Milián Mestre. El morellà és una de les grans personalitats que ha donat les terres de la diòcesi de Tortosa des de la segona meitat del segle XX, i és el protagonista del segon volum de les biografies de la sèrie Maior de la col·lecció Gent Nostra. A partir d'una conversa el professor Josep Manuel San Abdón dibuixa un retrat sobre la figura personal i professional del comunicador i polític.

5. Els orígens del Maestrat històric. En el setè centenari de la fundació de l'orde de Montesa, l'historiador Vicent Royo ha publicat aquest divulgatiu assaig que arreplega una visió general de les comunitats i les viles que s'hi van formar durant els primers segles del que serà el Maestrat i que ha configurat la història del nord valencià. Amb un notable èxit d'acollida per part del públic, aquest estiu veurà la llum la segona edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada