dimarts, 25 de juliol del 2017

"Qui era Carmen Segura?" La Calamanda es fa ressò de la biografia d'Alícia Coscollano

El pròxim 27 de juliol, la Capella del Mucbe de Benicarló acollirà la presentació del nou llibre d'Alícia Coscollano: la biografia de la mestra Carmen Segura i Martí, una docent emblemàtica per a generacions de benicarlandes, nascuda a Roquetes però arrelada a la ciutat del Maestrat, on hi va impartir classe entre la dècada dels 30 i dels 60, tot i que mai no va deixar d'ensenyar.

Aprofitant l'avinentesa de l'acte, el diari digital La Calamanda hi dedica un article a l'obra de Coscollano, en el que posa de manifest el paper del llibre per recuperar la memòria de Doña Carmen Segura, qui a dia d'avui dóna nom a un concurs de contes per a escolars: "potser els premis arriben discretament seguint, certament, la tònica vital d’una mestra poc donada a l’exposició pública", encerta la ressenya.

Com exposa l'article, el llibre parteix d'una iniciativa de les seues companyes i alumnes per reivindicar la seua figura, del tot inusual en la gris postguerra: "una mestra que va portar fins a la ciutat, en la dècada dels anys 30, el model educatiu europeu implantant-lo a les seus classes: el mètode Montessori. La mestra, nascuda a Roquetes, va culminar la seua formació més amplia a Barcelona i aterrava al Benicarló de principis de la dècada dels anys 30. 'Carmen Segura era diferent', es la síntesi que s’extrau després d’entrevistar a algunes de les alumnes que van gaudir de les seues classes, dinàmiques i participatives". 

La biografia la recorda com una persona bolcada en l'ensenyament, i especialment, en la formació de les xiquetes en tota mena de matèries: "Piano, pintura, filosofia, escriptura, matemàtiques... a més de les conegudes excursions amb les alumnes per pintar a l’aire lliure vora mar, que van fomentar l’esperit artístic de moltes d’elles", hi assenyala l'article, que podeu llegir tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada