dimecres, 23 d’agost del 2017

El conte “Vacances entre pedres” portarà Bàrbara i Jaume a Freginals

Bàrbara i Jaume són dos xiquets d’allò més curiosos i inquiets, i s’estimen la comarca del Montsià. El seu pròposit és visitar i conèixer tots els seus pobles, i ja n’han fet més de la meitat: Ulldecona, la Ràpita, Santa Bàrbara, Alcanar, Sant Jaume d’Enveja, Godall, a les quals se suma ara la seua darrera aventura a la vila de Freginals.

“Vacances entre pedres” és el títol d’aquest seté conte il·lustrat dels personatges creats per l’escriptora Núria Ibáñez, rapitenca de naixement, planera de creixement i arqueòloga a l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, l’IPHES, de Tarragona. Ibáñez és l’autora dels textos, mentre que les fotografies són d’Alfred Blanch, les il·lustracions de Míriam Cid i el tractament d’imatge de Marina Rascón.

Es presentarà el dimecres 23 d’agost, a les 11 hores al Casal Cultural de Freginals, amb la participació de l’alcalde Josep Roncero, la regidora de Cultura Judit Miralles i el director científic d’Onada Edicions, Miquel Àngel Pradilla, tot acompanyant Núria Ibáñez.

Patrimoni natural i festiu

En “Vacances entre pedres”, Bàrbara i Jaume planegen una excursió pel terme de Freginals. Ací descobriran les barraques de pedra en sec, els cocons i els forns de calç, i plantes com el margalló, tan comú en indrets del terme municipal com ara la Serreta. Després, baixen a recuperar forces al poble, que està en festes. Aleshores, hi participaran en activitats emblemàtiques com les curses de cintes i el ball del fanalet.

D’aquesta manera, aquest nou volum continua la línia de la col·lecció El Montsià de Bàrbara i Jaume de divulgar als més menuts i menudes la història, el territori, les festes o la parla pròpia dels pobles de la comarca, amb l’objectiu que puguen descobrir, conèixer i posar en valor el patrimoni del Montsià.

Un projecte ben reeixit

Tres anys després de la presentació de la iniciativa El Montsià de Bàrbara i Jaume amb el primer conte “Un tresor dins la muntanya”, la creació de Núria Ibáñez s’ha consolidat com un nom propi de la literatura infantil de la comarca del Montsià, així com de la resta de les Terres de l’Ebre, el nord valencià i la ciutat de Tarragona, on també s’ha presentat. En aquest període, nombrosos xiquets i xiquetes s’han fet fidels de la sèrie de contes, i ja compta amb més de 1.800 seguidors a la seua pàgina de Facebook. A més a més, la passada primavera va ser reconeguda amb els premis Roger de les Terres de l’Ebre al mèrit cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada