divendres, 8 de desembre del 2017

"Una biografia amable, completa i fàcil de llegir". Catalunya Religió parla de "Mossèn Joan Abarcat i Bosch"

El lingüista i prevere Carles Riera i Fonts ha ressenyat el nou llibre de Jacint Torrents per a la revista El Bon Pastor, reproduïda al portal Catalunya Religió. L'article se centra en la biografia "Mossèn Joan Abarcat i Bosch (1863-1943). Un tortosí a Castellar del Vallès", un repàs per la vida d'aquest sacerdot i compositor, recordat especialment per la sarsuela 'Els pastors cantaires de Betlem'.

Com apunta l'article, "un dels grans mèrits del llibre és el pacient treball d’indagació que hi ha al darrere, la recopilació d’informacions fins ara disperses, com també l’atractiva manera de presentar les dades, cosa que fa que la lectura flueixi amb naturalitat i ens empassem el llibre sense ni adonar-nos-en. Una biografia amable, completa i fàcil de llegir". Torrents ho aconsegueix amb un estil que alterna la narració expositiva, textos de Mossèn Abarcat i testimonis ficcionats que actuen com una crònica en primera persona dels episodis històrics viscuts.

El llibre també manifesta l'estreta relació que va mantindre Mossèn Abarcat amb la seua Tortosa natal al llarg de la seua vida, amb la "participació en els Jocs Florals de Tortosa i l’esplet de poesies dedicades a la Mare de Déu de la Cinta". Al remat, el personatge i el seu llegat cultural convergeixen en un volum que busca reivindicar la memòria d'aquest polifacètic religiós.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada