dimecres, 24 de gener del 2018

Preparant novetats: "Entre la pedra i el ferro". Poetes pel patrimoni de Sagunt

 

La ciutat de Sagunt està immersa en un procés de reconeixement internacional a través de la presentació d’una candidatura a Patrimoni de la Humanitat. En aquesta antologia, seixanta-tres poetes que escriuen tant en valencià com en castellà, alguns amb poemes inèdits i uns altres amb editats, ens ofereixen els seus versos, entre la pedra i el ferro, sobre el patrimoni històric i industrial de la capital del Camp de Morvedre.

"Entre la pedra i el ferro" pretén, sobretot, “llançar un missatge de cultura i tolerància al voltant de la poesia i la seua capacitat de projectar a través de la bellesa de les paraules una imatge de ciutat que aspira a ser patrimoni universal i exemple de respecte i convivència entre els seus ciutadans i, en definitiva, entre tots els ciutadans del món.”

“Aquesta antologia és una mostra fefaent de la dualitat d’una ciutat assaonada sobre la pedra i el ferro, sobre la història i la indústria siderúrgica, sobre dos elements que provenen de les entranyes de la terra i simbòlicament estan associats al misteri del cosmos de les societats antigues. La dualitat haurà de ser diversitat i convivència, atès que els dos elements provenen de les mateixes entranyes del món. La pedra, i de la pedra, el ferro.”

(Del pròleg d’Antoni Gómez i Vicent Penya)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada