dissabte, 10 de febrer del 2018

Regió 7 s'hi fixa en "La maleta de l'avi" de Juan Hernaz i Fátima Fernández

El diari Regió 7, que cobreix la Catalunya Central, s'ha fet ressò de "La maleta de l'avi", l'àlbum il·lustrat amb el qual Juan Hernaz i Fátima Fernández va guanyar el III Premi Internacional Ciutat de Benicarló.


La ressenya, signada per Bernat Cormand, recorda que el conte tracta d'una xiqueta, la Marianna, que acompanya el seu avi, un vell mariner que ha perdut la memòria. D'aquesta manera, els autors asturians volen explicar als més menuts un problema ben present a les famílies, la malaltia de l'Alzheimer.

El recurs de la imatge d´un mar mogut, les onades o el vaixell sense rumb li serveix a l´autora per explicar que la memòria de l´avi se´n va, metàfora que l´il·lustrador representa aprofitant tots els racons de les pàgines dobles amb bon ofici i tècnica acurada. En un intent de vestir la història amb paraules en un to poètic, el text permet que l´artista deixi volar la imaginació, molt lluny, al llarg de les escenes generoses d´elements, de vegades sobrecarregades i amb un joc tipogràfic, com si seguís el moviment de les imatges, que en algunes ocasions dificulta la lectura. Potser el petit lector agrairà el silenci en el desenllaç, quan l´avi i la neta finalment s´abracen.

Podeu llegir l'article sencer tot clicant ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada