dijous, 17 de maig del 2018

Lluís Alpera presenta a València la seua antologia


Ulisses i la Mar dels Sargassos. Poesia 1963-2017” és el títol de l’obra poètica que recull la trajectòria literària de Lluís Alpera (València, 1938), referent de la poesia valenciana contemporània, i que es presenta el dijous 17 de maig al Museu de la Ciutat de València.

Més de mig segle de poesia condensada en un únic volum. Lluís Alpera, un dels grans noms de la literatura valenciana contemporània, presenta al Museu de la Ciutat de València “Ulisses i la Mar dels Sargassos”, un volum antològic publicat per Onada Edicions que recull fins a catorze poemaris apareguts entre els anys 1963 i 2017. L’acte tindrà lloc aquest dijous 17 de maig, a partir de les 19 hores, i comptarà amb la participació de Carles Cortés, vicerector de Cultura de la Universitat d’Alacant, entitat promotora de l’obra, Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura, i Antoni Ferrer, escriptor i autor de la introducció del llibre.

Alpera, nascut al barri del Cabanyal l’any 1938, va ser fundador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. La seua vessant literària es va emmarcar, després d’un breu inici en la lírica intimista i amorosa, en el realisme social i en la poesia cívica i de compromís. A la dècada dels 80 gira el seu estil cap a influències tant barroques com classicistes, fins aplegar a composicions de tall neopopularistes ja en el nou segle. Influït per Rilke, Riba, Lorca, Espriu, March o Estellés, entre molts d’altres, la seua obra presenta una forta tensió existencial i una percepció conflictiva del món. Aquesta dilatada trajectòria literària també ha estat reconeguda: ha obtingut reconeixements com el premi Salvat-Papasseït, l’Ausiàs March de Gandia, o el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de poesia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada